Skip to main content

Bila dah berjumpa..maka..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, hari ini sudah masuk hari ketiga umat Islam berpuasa. Semoga kita semua tetap terus istiqamah dalam beribadat..Amiinn..

Kepada Cik A'an Saidin, Cik Ummu Fiz'an dan Cik Cahaya Qaseh, zillion thanks diucapkan untuk korang bertiga sebab sudi habiskan masa dengan Cik Cahaya sehari sebelum kita start berpuasa. Honestly, seronok sangat jumpa korang. Terubat rindu beb!

Walaupun "tentatif" perjumpaan kita ni tak dirancang, tapi Alhamdulillah, semuanya best dan menyeronokkan.

"Nak ke mana ni?" soal Cik Cahaya berulang kali.

Dan setiap kali soalan tu ditanya, maka jawapannye tetap ini "Taman, na".."Taman..taman.."

Sebenarnya kawan-kawan, koi tak tahu apa yang seronok benor kat taman tu sampai aokmer nak sangat ke situ. Jadi, sebagai "ibu" mithali, koi pun drive la kereta dengan tenangnya menuju ke TAMAN..Tapi, takdir, terlajak la pula. Yang tak boleh tahan, bila dah buat U-Turn nak ke Taman tu, ada pula yang bagi idea terus ke Bera Waterfront..Penat koi buat U-turn tu..Sabor ajela.. ^_^

Part yang paling kelakar dan tak dapat dilupakan adalah masa otw balik..Masa nak masuk semula ke Taman Awam Bera tu, boleh pula reverse kereta tengah-tengah jalan tu.. Aiseh, udahla ada orang tengok, siap gelak-gelak lagi.. #blushing#

Btw..thanks for the day!

Cik A'an Saidin & Cik Cahaya Qaseh yang tak sabar nak bergambar..Cik Ummu Fiz'an tertinggal kat belakang.

Gelagat "anak-anak ibu"

Comments

Popular posts from this blog

~Hanya Insan Biasa~

Manusia biasa..tidak pernah lari daripada membuat kesilapan. Takkan pernah lari daripada melakukan kesalahan. Dan, tidak terkecuali tergelincir ke lembah kegelapan. Namun, kesilapan, kesalahan, mahupun kegelapan itu berbeza mengikut individu itu sendiri. Bagaimana kesilapan, kesalahan dan kegelapan itu ditafsirkan. Dan bagaimana pula kesilapan, kesalahan dan kegelapan itu diatasi.
Biarpun lidah petah berbicara
Biarpun bibir indah menutur kata
Meskipun ayat sentiasa dihiasi kata pujangga
Namun disebaliknya bukan semua suka
Kadang kala terselit duka
Yang dikaburi senyuman sempurna
Sedang hati terhiris luka
Bukan tidak mahu meluah rasa
Namun mulut seakan dikunci masa
Sedar atau tidak, kita banyak melakukan kesalahan dalan kehidupan. Kesalahan kepada DIA Yang Maha Berkuasa, kesalahan kepada ibu bapa, kepada adik-beradik, sahabat, kawan, jiran..mahupun orang yang tidak pernah kita kenali. Adakah kita sedar? Kita tidak akan sedar jika tidak ada yang menegur bukan? Jadi, berusahalah menerima teguran …

[Lirik : Warkah Cinta Berbau Syurga]

Sebuah jiwa terbentang seluas Sahara Tersimpan sejuta rasa cinta dan kecewa Setiap untai kata yang termaktub Sudah menjadi warkah cinta berbau syurga
Simpanan batinku hampir terbelah Tidak berhimpun dua cinta dalam satu jiwa Antara iman dan nafsu aku berjuang Meraih mahkota cinta dari syurga
Chorus: Biar beribu parut luka menghiris kalbu Hanya keikhlasan cinta menjadi penawar Sekalipun diriku terbuang di mata insan Engkau Maha mengerti kekalnya cinta ku ini
Izinkan aku meniti diatas hamparan syurgamu Bila saat ku pergi biarlah cintaku tetap di situ
[Selama-lamanya kelembutan takkan pernah tewas dengan kekerasan]
[Ulang Chorus]
Cintaku ini...
Lagu: Bazli Unic Lirik: Ustaz A.Ubaidillah Alias Studio Rakaman : Unic Terbitan: Al-Kahfi Pictures Sdn.Bhd.

Entah kenapa Cik Cahaya suka sangat dengan lirik lagu ini..First time dengar terus jatuh cinta gituu..Lagu ni, pada Cik Cahaya mempunyai makna yang sangat mendalam..Setiap baik kata terselit nasihat dan hikmah. Kalau dengar lagu ni masa rasa down, boleh mengalir a…

Konvensyen Fiqh Wanita & Islam

Alhamdulillah, Allah izinkan diri ini untuk turut serta dalam Konvensyen Fiqh Wanita & Islam yang diadakan di MAEPS Serdang pada 19/1/13-20/1/13 yang lepas. Sungguh, program seperti ini sangat, sangat dan sangatlah baik dan bagus. Semoga K-FIQH dapat melaksanakan lebih banyak program seumpama ini kelak, Inshaa Allah. Semasa program ini berlangsung, Cik Cahaya berkesempatan menadah ilmu daripada mereka yang sangat-sangat Cik Cahaya hormati dan kagumi. Sekali lagi, semoga Allah merahmati mereka semua dan umat ISLAM keseluruhannya, Amiinnn.

HARI PERTAMA

Program dua hari ini mempunyai banyak slot dan dikendalikan oleh mereka yang arif tentangnya. Disebabkan itu, Cik Cahaya ada juga rasa kecewa, bukan sebab panelnya mahupun tajuk yang disampaikan, tetapi lebih kepada masa yang tidak mencukupi. Tengah-tengah seronok mendengar penerangan daripada para ustaz dan ustazah, tiba-tiba masa dah habis. Memang frust juga..tapi nak buat macam mana, masa mesti ditepati. Apapun, syabas kepada K-Fiqh …