Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2015
Assalamualaikum :-)

Fuhh~~ Dah bersawang blog ni. Pejam celik pejam celik dah dekat 9 bulan tak update any enty. Kalau preggy ni, mesti tengah tunggu due nak bersalin je..Ahakz..Gurau sikit.

Alhamdulillah, ALLAH masih panjangkan usia kita hingga ke hari ini. Untuk apa? Mesti ada sebab kan?
Umur ni diberi bukan untuk sia-sia.
Bukan juga untuk terus bersuka-suka.
DIA beri kita lebih masa untuk terus perbaiki diri, menambah amalan, memperteguhkan iman dan memantapkan taqwa sebelum kita kembali ke pangkuan-NYA.

Ingin "pergi" dalam keadaan indah dan diredhai?
Maka hidup juga perlulah dalam keadaan indah dan diredhai.

Bagaimana?

Kerjakan suruhan-NYA dan jauhi larangan-NYA. Inshaa Allah :-)

Ok, selama 9 bulan ni bermacam-macam kejadian berlaku. Ada yang baik, ada yang kurang baik. Begitulah perjalanan hidup kita sebagai hamba, ye dak?
Terimalah takdir hidup kita dengan hati yang terbuka dan penuh positif. Amboih..dah macam pakar motivasi pulak..kikikiki.

Alhamdulillah, dengan izin …