Skip to main content

~Event oh Event~

Salam Jumaat penuh barakah ^_^

Alhamdulillah kerana masih diberi kesempatan untuk terus menghirup udara dan merasa bahangnya mentari hari ini. Bila dapat menghirup udara, maknanya masih bernafas. Bila dah boleh bernafas, maknanya masih hidup la kan. So, marilah kita sama-sama memanjatkan kesyukuran kepada Allah kerana masih mengizinkan kita meneruskan kehidupan di dunia ini. Dan dalam masa yang sama, masih sempat untuk mengumpul bekalan bagi menemui-NYA. InsyaAllah.

Moga-moga kesempatan hidup yang masih diberi ini dapat digunakan dengan sebaiknya.

Moga-moga nikmat nyawa yang dipinjamkan ini dapat dimanfaatkan untuk mendekatkan diri dengan-NYA.

Amiinnn.

Semalam, berakhirlah tempoh empat hari berkampung di USIM, Nilai. Dan, selama empat hari itulah macam-macam perkara dapat dipelajari ; secara langsung dan tidak langsung, secara tersurat mahupun tersirat.

First time sampai USIM, subhanallah, memang seronok sangat. Entah kenapa pun tak tahu. Tapi dalam-dalam seronok tu, terselit juga nervous sikit-sikit. Biarpun sebelum ini ada juga pergi event di MOA, tapi rasanya lain benar dengan USIM ni.  Lagi sekali nak bagitau, tak tahu kenapa ada rasa macam tu..hihi..

Tapi, lama-kelamaan jadi seronok sangat-sangat. Student-student kat sana pun ramai yang sporting habis. 

Tahniah kepada pihak USIM, terutamanya penganjur “Chocolate Fair” yang diadakan di Fakulti Pengajian Al-Quran dan Sunnah.  Tapi, kalau tak silap, program ini dianjurkan oleh student Food Biotech..Maaf kalau tersilap ^^

Kepada sahabat seperjuangan yang sama-sama berkampung kat sana, tahniah semua!! Hope lepas ni ada lagi chance nak join event macam ni. Biarpun penat, tapi berbaloi-baloi….(berbaloi juga sebab dapat shopping ^^)

Cheese cupcake



Hah, inilah product yang kami jual kat USIM tu.. ini bukan aiskrim ya adik-adik..tapi cheese cake..FROZEN CHEESE CAKE. Susah nak cari ni. Ada tujuh perisa semuanya ; blueberry, chocolate cheese, creamy chocolate, strawberry, cherry o choc, lemon dan tiramisu. So, bolehlah pilih yang mana-mana anda suka..Yummy! Yummy!



Selain cheese cake, kami ada juga jual pound cake (banana chocolate, mocha vanilla), mud brownies dan fruit cake. Bagi sesiapa yang minat fruit cake, ada 5 jenis semuanya ; orange, dates&raisin, mocha, butter raisin dan classic. Semua produk ni boleh tahan setahun gituu. Tapi kenalah ikut cara penyimpanan yang betul. Kalau tak, tak dapek la den nak nolong..

So, kepada sesiapa yang terbaca entry ni, dan teringin nak rasa product-product DELIGATEAUX, bolehlah pergi ke café kami, eh silap, boleh pergi ke café Deligateaux, nama café tu DUDUK CAFÉ. Bolehlah google kat mana letaknya DUDUK CAFÉ tu ya..Ada macam-macam lagi makanan yang sedap-sedap kat sana.. ^^




“Buat sendiri ke?”

“Eh, bukan. Ini dari kilang.”

“Oh..akak keje kat company ni?”

“Bukan, kami praktikal je.”

“Belajar kat mana?”

“UPM.”

“Ambil marketing ke?”

Senyum dan geleng. “Foodtech.”

Pandang kawan sebelah. “Oh..takpe, takpe..ada juga kaitan dengan makanan.”

.
.

“Cantik la packaging. Warna dia menarik.” Sambil belek-belek cheese cake.

Senyum.

“Kami budak food biotech.” (tetiba kenalkan diri) “Packaging ni buat sendiri ke?”

“Tak.”

“Kami food biotech, bla..bla..bla..”

Senyum lagi. (berapa kali nak bagitau?)

“Err..kami student foodtech juga. Dari UPM.” (Dah penat dengar diorang cakap kan) ^^

“Ye ke?” (tersenyum-senyum)

“Nak beli ke tak ni?”

“Nak!”

Itulah antara dialog yang asyik berulang-ulang sepanjang empat hari kat sana. Apapun, adik-adik semua, thanx ya sebab sudi singgah dan beli di booth kami ^^





Comments

Popular posts from this blog

~Hanya Insan Biasa~

Manusia biasa..tidak pernah lari daripada membuat kesilapan. Takkan pernah lari daripada melakukan kesalahan. Dan, tidak terkecuali tergelincir ke lembah kegelapan. Namun, kesilapan, kesalahan, mahupun kegelapan itu berbeza mengikut individu itu sendiri. Bagaimana kesilapan, kesalahan dan kegelapan itu ditafsirkan. Dan bagaimana pula kesilapan, kesalahan dan kegelapan itu diatasi.
Biarpun lidah petah berbicara
Biarpun bibir indah menutur kata
Meskipun ayat sentiasa dihiasi kata pujangga
Namun disebaliknya bukan semua suka
Kadang kala terselit duka
Yang dikaburi senyuman sempurna
Sedang hati terhiris luka
Bukan tidak mahu meluah rasa
Namun mulut seakan dikunci masa
Sedar atau tidak, kita banyak melakukan kesalahan dalan kehidupan. Kesalahan kepada DIA Yang Maha Berkuasa, kesalahan kepada ibu bapa, kepada adik-beradik, sahabat, kawan, jiran..mahupun orang yang tidak pernah kita kenali. Adakah kita sedar? Kita tidak akan sedar jika tidak ada yang menegur bukan? Jadi, berusahalah menerima teguran …

[Lirik : Warkah Cinta Berbau Syurga]

Sebuah jiwa terbentang seluas Sahara Tersimpan sejuta rasa cinta dan kecewa Setiap untai kata yang termaktub Sudah menjadi warkah cinta berbau syurga
Simpanan batinku hampir terbelah Tidak berhimpun dua cinta dalam satu jiwa Antara iman dan nafsu aku berjuang Meraih mahkota cinta dari syurga
Chorus: Biar beribu parut luka menghiris kalbu Hanya keikhlasan cinta menjadi penawar Sekalipun diriku terbuang di mata insan Engkau Maha mengerti kekalnya cinta ku ini
Izinkan aku meniti diatas hamparan syurgamu Bila saat ku pergi biarlah cintaku tetap di situ
[Selama-lamanya kelembutan takkan pernah tewas dengan kekerasan]
[Ulang Chorus]
Cintaku ini...
Lagu: Bazli Unic Lirik: Ustaz A.Ubaidillah Alias Studio Rakaman : Unic Terbitan: Al-Kahfi Pictures Sdn.Bhd.

Entah kenapa Cik Cahaya suka sangat dengan lirik lagu ini..First time dengar terus jatuh cinta gituu..Lagu ni, pada Cik Cahaya mempunyai makna yang sangat mendalam..Setiap baik kata terselit nasihat dan hikmah. Kalau dengar lagu ni masa rasa down, boleh mengalir a…

Konvensyen Fiqh Wanita & Islam

Alhamdulillah, Allah izinkan diri ini untuk turut serta dalam Konvensyen Fiqh Wanita & Islam yang diadakan di MAEPS Serdang pada 19/1/13-20/1/13 yang lepas. Sungguh, program seperti ini sangat, sangat dan sangatlah baik dan bagus. Semoga K-FIQH dapat melaksanakan lebih banyak program seumpama ini kelak, Inshaa Allah. Semasa program ini berlangsung, Cik Cahaya berkesempatan menadah ilmu daripada mereka yang sangat-sangat Cik Cahaya hormati dan kagumi. Sekali lagi, semoga Allah merahmati mereka semua dan umat ISLAM keseluruhannya, Amiinnn.

HARI PERTAMA

Program dua hari ini mempunyai banyak slot dan dikendalikan oleh mereka yang arif tentangnya. Disebabkan itu, Cik Cahaya ada juga rasa kecewa, bukan sebab panelnya mahupun tajuk yang disampaikan, tetapi lebih kepada masa yang tidak mencukupi. Tengah-tengah seronok mendengar penerangan daripada para ustaz dan ustazah, tiba-tiba masa dah habis. Memang frust juga..tapi nak buat macam mana, masa mesti ditepati. Apapun, syabas kepada K-Fiqh …